Mense ICT biedt verschillende diensten aan.

Mense ICT biedt verschillende diensten aan.

De mogelijkheden bij MENSe ICT

ICT ADVIES

Slimme, complete en klantspecifieke oplossingen voor het MKB

Heeft u hulp nodig bij de automatisering van uw onderneming? Is er een probleem op het gebied van uw ICT, gaat u uitbreiden of heeft u een goed en onafhankelijk ICT-advies nodig? MENSe ICT biedt slimme, complete en klantspecifieke ICT-oplossingen voor het MKB en helpt u graag bij uw ICT-vraagstukken.

Als u onze hulp gevraagd heeft, doen we eerst een inventarisatie om te kijken wat er nodig is en vervolgens werken we diverse mogelijkheden voor uw onderneming uit. Belangrijke kernwaarden hierbij zijn: begrijpelijk, doeltreffend en een nette prijs.

Er zijn vele mogelijkheden om uw wensen te verwezenlijken. Bij MENSe ICT luisteren we naar úw wensen en zetten deze om in een goed uitgedachte ICT-oplossing. U heeft de wens, MENSe ICT de oplossing.

SYSTEEMBEHEER

Persoonlijke computerondersteuning op locatie óf op afstand

Als MENSe ICT persoonlijke computerondersteuning biedt, heeft ‘werken op locatie’ de voorkeur. Je krijgt dan namelijk een beter beeld van hoe er gewerkt wordt. Daardoor wordt gemakkelijker ingespeeld op de vraag die gesteld is of het probleem dat er speelt.

Ook kan aan de gebruiker ter plekke tips gegeven worden om nog prettiger te kunnen werken. Waar nodig geeft MENSe ICT extra uitleg en tips over de inzet van de gebruikte soft- en hardware. Dit geeft de gebruiker meer vertrouwen in zijn of haar werkzaamheden. Mocht het nodig zijn, dan bieden wij uiteraard ook op afstand onze service. Hiervoor beschikken wij over de juiste software om dit te kunnen doen.

BACK-UP-ONDERSTEUNING

Uw data altijd veilig en betrouwbaar beheerd

Wat gebeurt er met de data van uw onderneming als er brand is geweest in uw onderneming of als uw systemen zijn gestolen? Of als u bent getroffen door een aanval van ransomware (kwaadaardige software die de toegang tot systemen of data beperkt totdat er een oplossing gevonden is). Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat dit voor uw onderneming kan betekenen als uw data niet meer voorhanden is? MENSe ICT snapt heel goed dat de data van uw onderneming belangrijk is, héél belangrijk.

MENSe-ICT zorgt ervoor dat uw data veilig is en ook blijft door een goed back-up-systeem dat is afgestemd op uw manier van werken. En daarvoor is een scala aan mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan USB-schijven of NAS-systemen (Network Attached Storage) van bijvoorbeeld QNAP. MENSe ICT zorgt voor een passende oplossing voor uw onderneming.

Data beveiligen regelt MENSe ICT op basis van het 1-2-3 principe. En dat betekent: 1= originele data, 2= kopie data (back-up), 3= kopie data naar externe locatie (externe back-up). Er zijn verschillende manieren om dit in te regelen en daar heeft MENSe ICT een goed overzicht van en kan u hierbij dus uitstekend van dienst zijn. Maar weet: hoe goedkoper de oplossing, hoe meer discipline er van uzelf verwacht wordt.

NETWERKBEHEER

Ondersteuning bij de communicatie tussen werkstations, netwerkapparatuur, centrale server en internet.

Als we het hebben over netwerkbeheer, dan hebben we het bij MENSe ICT niet alleen over rechten uitdelen en het beheer van de gebruikers op het netwerk. Wat ons betreft gaat het om alles tussen de vingers van de gebruikers en internet. En daarbij moet ook de infrastructuur stabiel werken. Denk hierbij aan de bekabeling, servers, switches, routers en alle andere apparatuur die aan elkaar gekoppeld zijn via netwerkbekabeling of WiFi.

Al deze hardware heeft, net als pc’s en laptops, regelmatig een update nodig om veilig te kunnen werken. Dit kan MENSe ICT allemaal voor u verzorgen. En natuurlijk gaat dat in overleg omdat het updaten soms een kleine ‘downtime’ van de apparatuur teweegbrengt.

DATABEVELIGINGSMANAGEMENT

MENSe ICT helpt u graag bij het beschermen van uw e-mail en

Voorafgaand aan de back-up-ondersteuning is het belangrijk dat uw data beschermd wordt tegen ongewenste handelingen van buitenaf. Denk aan virussen, ransomware, spyware, et cetera. MENSe ICT heeft ruime kennis en ervaring om uw onderneming goed te kunnen beschermen.

Naast het zorgen voor de juiste bescherming is echter ook het gedrag van gebruikers een belangrijke factor in het juist en veilig omgaan met uw e-mail en data. MENSe ICT adviseert u graag hoe u en de eventuele andere gebruikers met ‘gezond verstand’ gebruik kunnen maken van de e-mail en de data.

Afspraak inplannen?

Bel, WhatsApp of mail vandaag nog. Wij helpen u graag

met het maken van de juiste beslissing op ICT-gebied.